La 12a escola de Sant Cugat

A Sant Cugat el proper curs tindrem la que serà la 12a escola de la ciutat. Fa un temps el Departament d'Ensenyament va anunciar la construcció d'un nou centre educatiu. El centre estarà operatiu pel proper curs escolar 2016-2017 i estarà situada al carrer d'Alfons Aragó, al barri de Volpelleres. De forma provisional i mentre durin les obres, l'escola s'ubicarà en uns terrenys al costat de l'Escola l'Olivera. El centre començarà amb dos grups de P-3 i comptarà amb tres mestres.

Ubicació 12a escola Sant Cugat Mentre estiguin al terreny provisional, els grups de P-3 estaran ubicats en mòduls climatitzats i adequats a les seves necessitats de parvulari. Aquests mòduls seran d'entre 120-150 metres quadrats i tindran tots els serveis que tenen la resta d'escoles d'educació infantil. La nova escola estarà dirigida per l'actual responsable de l'Escola Ferran i Clua, Clara Caso.

Per part de l'Ajuntament, la regidora d'Ensenyament, Esther Salat, va explicar que l'alcaldessa es reunirà properament amb la Consellera d'Ensenyament per traslladar-li la necessitat urgent de disposar del nou edifici i va remarcar que serien exigents amb els terminis de construcció.

El passat 10 de març es va presentar a la Casa de Cultura el nou projecte escolar, i no va tenir gaire bona rebuda per algunes les famílies de la ciutat. El col·lectiu Educació Viva Sant Cugat és partidari d'un model educatiu basat en l'educació viva –tal com demostren en el seu manifest– i esperaven que amb l'arribada de la dotzena escola, s'implementés aquest model al centre.

cassolada contra model educatiu 12a escola Sant CugatEl passat 14 de març van organitzar una cassolada davant de l'Ajuntament per demostrar el seu rebuig i descontentament amb el model pedagògic que proposa la dotzena escola.

El partit polític ERC-MES ha donat el seu suport al col·lectiu Educació Viva i proposarà al proper ple de l'Ajuntament, que la dotzena escola funcioni segons el model pedagògic de l'Educació Viva. Segons Núria Rodríguez, la vocal de la comissió de mestres del col·lectiu Educació Viva: "Hi ha persones que volen optar per un altre tipus d'educació que no és la convencional. Aquesta opció donaria una possibilitat a les famílies que no troben en les escoles públiques el model educatiu que els agrada".