Una mona de xocolata FOTO: Cedida

Alimentació

Fes una mona de pasqua des de casa i com un autèntic pastisser

Amb la Setmana Santa a tocar, recomanem fer la mona de Pasqua des de casa

Tenint en compte l'actual període de crisi per Covid-19 que fa que la majoria de ciutadans s'hagi de confinar i que la Setmana Santa està a tocar, recomanem fer la mona de Pasqua des de casa. A més de passar una tarda entretinguda amb els més petits i no tan petits de la casa, respectareu l'actual norma de quedar-se a casa. 


Ingredients:

  • 125 g de farina
  • 200 g de sucre
  • 4 ous
  • 1 pessic de sal
  • Mantega per untar el motlle
  • 75 ml d'aigua
  • 200 g de xocolata fondant 
  • 200 ml de nata per muntar
  • 200 g ametlla laminada
  • 3-4 cullerades soperes de melmelada d'albercoc (o al gust)

 

Elaboració:

El pa de pessic: 

  • Batrem els ous amb el sucre fins a obtenir una barreja blanquinosa i que tripliqui el seu volum.

  • Afegir un pessic de sal i incorpora la farina tamisada a poc a poc, amb moviments suaus i evolvents perquè no baixi la barreja, fins que quedi totalment incorporada i sense grumolls.
  • Tirarem la barreja en un motlle de 20 cm prèviament untat amb mantega i posarem uns 20 al forn preescalfat a 180 °C.
  • Desemmotlarem i deixar refredar.

Almívar

  • En un cassó a foc suau posarem el sucre i l'aigua i ho desfarem fins que adquireixi una mica de consistència. Deixarem refredar. 

Ganache de xocolata negra: 

  • Posarem la nata a escalfar i quan arrenqui el bull, afegirem la xocolata trossejada i remenarem fins que quedi com una crema. Deixarem refredar i la posarem a la nevera unes hores fins que agafi consistència. Treure'm de la nevera i la deixarem temperar a temperatura ambient. 

Muntatge de la Mona: 

  • Tallarem el pa de pessic en tres capes. 
  • Pinzellarem una capa amb l'almívar i untar amb el ganache de xocolata.
  • Pinzellarem l'altra capa amb l'almívar i posarem la melmelada.
  • Cobrirem amb la tercera capa i pinzellarem amb l'almívar.
  • Cobrir el pa de pessic amb la resta de la ganache de xocolata.
  • Recobrir els laterals amb ametlla laminada.
  • I decorarem amb ous, pollets i plomes.