Com tractar la roba després que els nens vinguin de l'escola

Per rentar la roba farem servir aigua calenta i podem fer servir detergents específics per desinfectar la roba

Quan els nens i nenes tornin a casa després de l'escola s'hauran de tenir unes precaucions especials a causa de la pandèmia de la Covid-19. En primer lloc, l'ideal seria poder deixar el calçat en un lloc habitual com el rebedor o a l'exterior al costat de la nostra porta. En segon lloc, els farem rentar les mans a fons i en tercer lloc, posarem la mirada en el material escolar que porten, que haurà de ser poc tenint en compte les normes anticovid-19, i desinfectar-lo. 

La roba també s'haurà de sotmetre a una neteja. Els experts recomanen rentar la roba a la rentadora, sense moure-la massa amb l'objectiu que les partícules puguin quedar en suspensió en l'aire. Per rentar la roba farem servir aigua calenta i podem fer servir detergents específics per desinfectar la roba. En el cas que els infants hagin estat en contacte amb alguna altra persona infectada, convé rentar a una temperatura per sobre de 60 °C, si no és el cas, es pot rentar amb el programa normal. I ho podem fer de la següent manera: 
 

  • Convé fer servir molta aigua en cada rentada, més que de costum i no fer càrregues de riba molt grans perquè la roba tingui espai per agitar bé.
  • També farem servir més detergent que el que utilitzem normalment. A més és més efectiu el detergent líquid granular o d'alta resistència.
  • Si convivim amb alguna persona malalta a casa, hem de rentar la seva roba per separat, a alta temperatura i en la mesura del possible fer servir lleixiu per evitar la propagació del virus.
  • També una bona manera de parar a casa la proliferació d'un possible virus és fer servir l'assecadora després de cada neteja. Si no es disposa d'assecadora, podem fer servir una planxa calenta per pressionar la roba després del rentada.