Què és la vasectomia i com es practica?

La vasectomia es fa amb una intervenció ambulatòria i normalment es practica amb una anestèsia local

La vasectomia és considerada com un dels mètodes anticonceptius més eficaços i segurs en l'actualitat. Sota aquesta tècnica l'embaràs només es produirà en menys de 2 de cada 1.000 parelles, pel que té una eficàcia de gairebé el 100%. Aquesta tècnica anticonceptiva és permanent i és més econòmica, ja que costa la meitat que un lligament de trompes. La vasectomia es fa amb una intervenció ambulatòria i normalment es practica amb una anestèsia local.

Hi ha dos tipus de vasectomies:

  • La vasectomia convencional, per la que el cirurgià utilitzarà un bisturí per fer dos petits talls a banda i banda de l'escrot per extreure els conductes deferents, que es segellen i les incisions es tanquen amb punts de sutura.
  • La vasectomia sense bisturí es fa amb una petita brida, que ajuda a mantenir els conductes deferents al seu lloc. Llavors l'especialista fa un petit orifici a la pell de l'escrot, des d'on el cirurgià talla un tros dels conductes deferents i els cauteritza o segella. Aquesta última és una de les tècniques més comunes, ja que comporta molt poc risc.