L'edat del pare afecta l'hora de concebre un bebè?

Un estudi exposa que els espermatozoides majors de 50 anys són de menor qualitat, encara que no conclou a quina edat els homes deixen de produir semen de qualitat

Sempre s'ha pensat que l'edat del pare no influïa a l'hora de concebre tenir un fill. L'edat que més influïa era el de la dona. Tot i això, segons la revista científica Acta Obstetrícia et Gynecologica Scandinavica l'edat dels homes també té un pes, ja que el pas del temps afecta el semen i, òbviament, a la fertilitat.

L'estudi exposa que els espermatozoides majors de 50 anys són de menor qualitat, encara que no conclou a quina edat els homes deixen de produir semen de qualitat. L'estudi també va revelar que les parelles amb un pare gran, tenien menys possibilitats que el part tingués èxit i sense tenir res a veure amb l'edat de la mare i insten a què els homes tinguin els fills abans perquè l'embaràs i el part sigui tot un èxit.

La millor edat reproductiva de la dona se situa entre els 19 i 30 anys i a partir dels 30 anys, les probabilitats d'embaràs disminueixen considerablement. En aquest sentit la revista Reproducció Assistida ONG assegura que "una dona de 20 anys que manté relacions sense protecció en els seus dies fèrtils té una probabilitat del 25% de quedar-se embarassada. Si la dona ronda la trentena, la possibilitat de gestació es redueix a un 15%".