Per què ara hi ha més naixement de bessons?

Cada any neixen 1,6 milions al món de bessons, un 3% més que en la dècada dels anys vuitanta

El naixement de bessons ha augmentat considerablement en els darrers anys segons un estudi elaborat per la revista especialitzada Human Reproduction. Segons aquesta publicació cada any neixen 1,6 milions al món, un 3% més que en la dècada dels anys vuitanta, en un estudi fet sobre 165 països del 1980 al 1895 i del 2010 al 2015. L'increment en els naixements dels bessons es deu a les tècniques de reproducció assistida que augmenten considerablement les probabilitats d'un embaràs múltiple, ja que per assegurar-se l'embaràs s'implanta més d'un embrió en l'úter de la dona.

Per fer front a aquest fenomen en el cas de les tècniques de reproducció assistida s'estan buscant solucions per reduir aquest tipus d'embarassos, ja que comporten riscos com risc de naixements prematurs, cesàries i en determinats casos avortaments espontanis.

Tot i això, existeix un altre causa per la qual s'han incrementat el naixement de dos bebès alhora i és que l'augment de l'edat mitjana per ser mare. Les embarassades de més edat tenen més probabilitat de concebre un embaràs gemel·lar de manera natural.