Aliments per millorar la qualitat dels òvuls

La dieta mediterrània és una de les millors dietes per assegurar un embaràs

Cada cop més proves científiques apunten que quan una dona vol quedar-se embarassada els seus hàbits juguen un paper clau. L'exercici és un dels altres dels hàbits que facilitaran l'embaràs, ja que l'obesitat influeix negativament en la fertilitat femenina. Com sempre, és important consultar un ginecòleg si no s'aconsegueix tirar endavant l'embaràs.

En aquest sentit i segons exposa diversos estudis de la Universitat de Navarra i Harvard, la dieta mediterrània és una de les millors dietes per assegurar un embaràs. I és que les dones que segueixen una dieta mediterrània caracteritzada per la ingesta de verdura, fruita, peix i llegums tenen menys problemes per quedar-se embarassades.

  • L'alvocat i el seu alt contingut en greixos bons i la vitamina multiplica l'èxit dels tractaments de fertilitat.
  • Les nous fomenten la qualitat dels òvuls gràcies al seleni que és capaç de prevenir el dany en els cromosomes. Les nous també són antioxidants i ajuden que els òvuls que produïm siguin de més qualitat.
  • Els vegetals de fulles verdes com els espinacs, enciams, canonges... milloren els òvuls, ja que contenen: calci, àcid fòlic, ferro i vitamines.
  • Els nabius ajuden a fer que l'embrió s'implanti a l'úter, ja que millora el seu revestiment i aporta vitamina C i l'àcid fòlic.
  • Els llegums aporten ferro que millora notòriament la qualitat dels òvuls. Si patim falta de ferro i per tant estem afectats per anèmia podríem deixar d'ovular.
  • Les llavors de sèsam i les de gira-sol aporten Vitamina E, un antioxidant que produeix l'hormona responsable de produir òvuls de bona qualitat.