A partir de quina edat es poden portar lentilles?

Tot dependrà de les característiques que tingui l'ull i de la graduació

Si tens dubtes per saber a partir de quina edat es pot començar a utilitzar lents de contacte, has de saber que no hi ha una edat específica sinó que dependrà de les característiques que tingui l'ull i de la graduació. Els especialistes indiquen que els quatre anys són l'edat mínima per començar a fer servir lents de contacte, sempre que l'infant i els pares estiguin implicats al 100% en aquest procés. 

Tot i aquesta edat dels 4 anys com a mínim, els experts apunten que existeixen casos en què l'ús de lents es pot recomanar en nadons, sobretot quan existeixen unes disfuncions visuals en concret com pacients afàquics, astigmatisme, estrabisme, hipermetropies altes, miopia i la síndrome de l'ull gandul.


Quines lents de contacte són les més recomanades per als nens?

Les lents de contacte més recomanades pels infants són les d'un sol ús, el que permetrà a l'infant oblidar-se de líquids de neteja i estrenar noves lentilles cada dia. Un tipus de lents que resulta perfecta quan es comencen a utilitzar llentilles per primera vegada. A més són còmodes, i es renoven diàriament.

Si no és possible utilitzar aquest tipus de lents, es pot recórrer a les lents de contacte d'ús continuat. Aquestes no s'han de retirar cada dia, sinó que s'adapten per ser usades una setmana, un mes o més temps, però cal recórrer periòdicament a l'optometrista.