Vols que els teus fills dormin sols a la seva habitació? Segueix aquests consells

La por a dormir sols i a la foscor pot entorpir que els infants vulguin dormir en el seu espai

Fer que els teus fills dormin sols a la seva habitació implica paciència i unes altes dosis de psicologia. La por a dormir sols i a la foscor pot entorpir que els infants vulguin dormir en el seu espai, per la qual cosa els pares els haurem d'acompanyar en aquest viatge. 

  • Li hem d'explicar que en el seu llit tindrà més llibertat que en el dels pares. Podrà llegir una estona dins abans d'apagar la llum, dormir amb qualsevol joguina, amb una llumeta encesa sobre la tauleta...
  • També es pot pactar un premi si compleix una setmana dormint sol o uns dies. 
  • De la mateixa manera, se li ha d'ensenyar els beneficis de tenir una habitació pròpia: Tindrà més espai, lloc per a les seves coses i hi podrà triar com tenir-ho.


A partir dels 2 anys els nens i nenes pateixen regressions per diversos motius com el naixement d'un germà, els malsons la por a la foscor… pel que podem optar per altres vies com: 

  • Deixar una llum indirecta que pugui il·luminar l'habitació a través de la llum del passadís, amb la persiana oberta perquè entri la llum exterior o, fins i tot, una petita llum a l'interior de la mateixa habitació.
  • També podem mantenir la rutina de posar-lo a dormir a la mateixa hora i prèviament fer sempre el mateix com llegir un compte, fer una dutxa o mirar un capítol dels seus dibuixos preferits.
  • En el cas que es desperti a mitjanit l'hem d'acompanyar fins que es relaxin i agafin el son de nou.