5 plans imprescindibles a Croàcia amb nens

Croàcia és un país molt i molt senzill per anar amb nens; nosaltres vam començar a la capital (Zagreb) i vam acabar a Dubrovnik. Durant el trajecte vam viure experiències fantàstiques, i avui us en resumeixo 5 d'elles.

  1. Pujar al funicular de Zagreb i gaudir de les vistes.

5 plans imprescindibles a Croàcia amb nens- Pares i Nens

A Zagreb es troba un dels funiculars més curts (i antics) del món. En realitat no deixa de ser un mitjà de transport més de la ciutat que comunica la part inferior amb la superior; la millor opció és fer-lo de pujada i després baixar caminant pels carrerons (si es coincideix amb l'avís horari que cada dia marca el migdia de la Torre Lotrš?ak, encara millor). El trajecte dura molt poquet però us puc ben assegurar que els més petits al·lucinen amb l'experiència d'anar en un mitjà de transport tant antic i amb tant encant com aquest. A l'arribar a la part superior, res millor que gaudir de les fantàstiques vistes que es tenen de la ciutat.

  1. Visitar l'orgue de la mar i la salutació al sol a Zadar

5 plans imprescindibles a Croàcia amb nens- Pares i Nens

Tant l'orgue de la mar com la salutació al sol es troben al passeig marítim de la ciutat de Zadar. Les dues són obres de l'artista local Nikola Basic i està al lloc que diuen que té les millors postes de sol del món. Els més petits gaudiran jugant amb els forats de l'orgue i escoltant els diferents sons. Quan el sol marxa i comença l'espectacle de llums i colors de la salutació al sol és quan els més petits (i d'altres no tant petits) gaudiran com si estiguessin en una discoteca. A més, prop d'aquestes dues obres hi ha paredetes i alguna atracció.

  1. Pujar al telefèric de Dubrovnik

5 plans imprescindibles a Croàcia amb nens- Pares i Nens

Pujar a un telefèric deixa amb la boca oberta a qualsevol, i els més petits de la casa són els que més sorpresos es queden. No és un mitjà de transport habitual i pujar una muntanya dintre d'una cabina amb unes vistes impressionants els deixen enganxats als vidres durant tot el recorregut de pujada i de baixada… i és tot un espectacle creuar-se amb l'altra cabina!

  1. Banyar-se prop d'una cascada en Krka

5 plans imprescindibles a Croàcia amb nens- Pares i Nens

Els parcs nacionals que té Croàcia són molt coneguts pels seus espectaculars paisatges; Mljet i Plitvice són un gran exemple… En Krka, a més de gaudir d'aquesta bellesa, és possible banyar-se molt a prop d'una cascada. Us puc assegurar que és una experiència al·lucinant.

  1. Gaudir de les platjes de sorra de Lumbarda a la illa de Korcula

5 plans imprescindibles a Croàcia amb nens- Pares i Nens

Les platges de Croàcia són conegudes per la seva extraordinària bellesa, les seves aigües de color blau turquesa… i els seus còdols. No és que sigui un problema per anar-hi, però a veure si sou capaços de fer un castell amb pedretes. A l'illa de Korcula hi ha dues platges de sorra molt fineta a una badia que la fa ideal per anar amb els més petits i poder jugar amb la sorra a més de gaudir d'un bany super tranquil (amb aigua en completa calma).

Per suposat, no estan totes les experiències que es poden gaudir a un país com Croàcia, però us puc assegurar que totes aquestes que us he explicat avui les hem gaudit en família i totes han estat un èxit.