5 maneres de distreure els nens durant els viatges

5 maneres de distreure els nens en els viatges- Pares i Nens

Els desplaçaments són un dels moments més compromesos dels viatges. Vagis on vagis amb nens, si hi ha un trajecte llarg (sigui en el mitjà de transport que sigui) al final s'acabaran avorrint i hem de tenir eines per intentar que això no passi, o bé, per minimitzar-ho. A l'article d'avui us deixo 5 formes per que aquestes estones passin millor:

1. Dormir: Fer coincidir un trasllat amb l'estona de dormir pot ser una bona opció. Per exemple, els moments de les migdiades poden ser una bona opció per fer quilòmetres sense que els petits pràcticament ni se n'adonin. En altres desplaçaments més llargs, potser no és una mala idea viatjar de nit (avió, tren, vaixell…)

2.  Llegir contes i/o dibuixar: Una capseta de colors i uns fulls per pintar no ocupen pràcticament espai i sempre són un bon recurs que els mantindrà ben distrets durant una estona. Llegir / que llegeixin (si no es maregen) també és una bona opció.

3. Inventar jocs: Comptar arbres, jugar al veig veig o a jocs inventats. Imaginació al poder en funció de l'edat dels nens, per tal de passar una estona divertida i entretinguda.

4. Cantar / escoltar música / explicar històries: Què millor que posar-se a cantar? No importa gaire si són cançons infantils o no tant (com quan anàvem d'excursió a l'escola). Una altra opció pot ser simplement gaudir de la música o inventar-se històries o curiositats sobre el destí del viatge (i si és a la tornada, reviure les experiències viscudes).

5. Fer ús de la tecnologia també pot ajudar a tenir els peques distrets. Mirar pel·lícules o  dibuixos pot fer que, sempre que no es maregin, estiguin ben entretinguts. Això requereix d'un reproductor portàtil, una tablet o, per què no? un mòbil.

Molta gent té por de fer viatges llargs amb nens per si tenen una 'rebel·lió a bord. Aquests trucs que us he explicat avui poden ajudar a evitar-ho, però en cap moment ens hem d'oblidar de que són nens. Al final, si nosaltres també ens avorrim en algun moment no és d'estranyar que a ells no els passi… i en funció de les edats, ho podran gestionar millor o pitjor.

Espero que us siguin d'utilitat!