Així has de tractar les cremades solars

Encara que posem protector, poden sorgir cremades per no perseverar en l'aplicació o no estendre-ho per tota la zona

Quan passem un dia o unes hores a la platja, la muntanya o la piscina l'ús d'un protector solar és fonamental i necessari. A més, s'ha d'anar renovant encara que aquest protector sigui resistent a l'aigua. És recomanable renovar-lo cada 2 hores o el que ens indiqui el fabricant, sobretot cada vegada que se surti de l'aigua o si se sua molt.

I és que segons els experts, els protectors solars resistents a l'aigua mantenen la seva eficàcia un màxim de 40 minuts i els molt resistents uns 80 minuts. Hem d'aplicar el bloquejador solar encara que hi hagi núvols, ja que els raigs solars passen a través dels núvols.

Encara que posem protector, poden sorgir cremades per no perseverar en l'aplicació o no estendre-ho per tota la zona. Llavors és quan sorgeixen picors, vermellors... Si aquest és el cas s'ha de rehidratar la zona aplicant un humectant calmant per a cremades de manera generosa i podem deixar una capa gruixuda d'aquesta crema. Repetirem l'operació diverses vegades al dia fins que la cremada solar hagi desaparegut del tot i que es pot allargar dies o una setmana depenent de la cremada. La ingesta d'aigua també ajudarà a mitigar la cremada i utilitzar una samarreta lleugera i xopa d'aigua freda ajudarà a rebaixar el dolor. Fins que la cremada no es recuperi la pell no s'ha d'exposar més al sol.