14 Consells per viatjar amb nens

14 consells per viatjar amb nens- Pares i Nens

Viatjar en família i amb nens és, a més de possible, recomanable. No obstant, hi ha molta gent que no té prou valor en fer-ho (per sort sembla que va a menys). Avui us donaré alguns consells que fem servir nosaltres i que ens han funcionat molt bé. Espero que a vosaltres també us serveixin:

1. Llença't sense por

Si et ve de gust fer-ho, fes-ho. La primera vegada segurament farà una mica de respecte anar a un lloc relativament llunyà i encara més si és un viatge en ruta; no facis cas dels comentaris com 'esteu bojos', 'com us atreviu a ficar a un nen/bebè XX hores en un avió?' 'allà anireu amb nens?'.

2. Planificar sí, improvisar i flexibilitzar, també

Amb nens, sobretot si són petits, no és una mala idea portar els viatges relativament planificats, què es vol veure i/o on es dormirà; això permetrà optimitzar el temps del viatge i anar una mica més tranquils. Això no vol dir, no obstant, que tot hagi de ser com s'ha definit, fil per randa. La planificació ha de ser una guia que deixi lloc a possibles canvis i a la improvisació.

3. Fes-los partícips abans, durant i després

Si vols que es motivin en un viatge, fes-los participar en tot el que sigui possible. Si a tu t'entusiasma preparar-lo, no tinguis el menor dubte que a ells també els passarà… i qui sap, potser t'ajuda més del que et penses.

4. Busca activitats per nens al destí

A tot arreu hi ha nens i a tot arreu hi ha activitats específiques per ells, així que faries bé en considerar alguna part del viatge dedicada a ells, ja sigui anant a algun lloc que els cridi l'atenció o, simplement, anant a un parc.

5. Deixa que investiguin

Nosaltres som molt de deixar que els nens descobreixin les coses per ells mateixos, des dels seus límits fins com funcionen les coses. Durant un viatge, deixar-los investigar pot ser fascinant, tan per tu com per ells…

5. No els perdis de vista

Aquest consell no és només aplicable a quan s'està de viatge, però en un país que desconeixem, una pèrdua pot ser encara més estressant del que pugui ser en altres.

6. Tingues paciència

Una altra cosa aplicable en general a la vida i que avui posem aquí com a consell viatger. No te n'oblidis: estàs de vacances / viatge, així que pren-te les coses amb calma i gaudeix… al final, els nens són nens a tot arreu.

7. Respecta -sempre que sigui possible- els seus ritmes

Si vas amb un bebè o un nen petit, intenta no trencar massa els seus ritmes. A vegades no et quedarà més remei que fer-ho, però intenta que les rutines de menjars / estones de dormir es mantinguin en la mesura del possible. Si ho aconseguiu tots ho agraireu i, si és relament impossible tampoc passa res, no s'acaba el món.

8. Porta una petita farmaciola

Però petita, petita… només el que sigui estrictament necessari. Sempre que no vagis a una zona molt remota, una urgència podrà ser atesa pràcticament en qualsevol lloc. I si vas a un destí 'delicat', el millor que pots fer és contractar una bona assegurança de viatge.

9. Gaudeix com un nen

Aprofita que vas amb nens i gaudeix amb ells de totes les activitats que feu. No et quedis al marge quan ells s'ho estan passant bé… i encara ho gaudiran més.

Contacta amb els residents

Quina millor escola que l'escola de la vida? Què millor per conèixer un lloc que contactar amb els residents? El fet d'anar amb nens facilita el contacte amb ells… i no pateixis, l'idioma no és un problema.

10. No corris

Intenta anar sense presses, amb nens no és una bona idea. És molt millor esperar amb calma a que arribi el moment del que s'hagi planejat que haver d'anar corrents amb els nens. Et puc assegurar que l'activitat no es gaudeix igual.

11. Minimitza els 'per si de cas'

Intenta minimitzar aquells 'per si de cas' que ens omplen les maletes i les motxilles. Si ja anant els adults sols, els patim, amb nens es multipliquen exponencialment. Abans de començar a posar coses a la maleta compulsivament, parem un moment, analitzem la situació i intentem ser raonables.

12. Els nens són... nens

No ho oblidis, els nens són nens allà on s'estigui. És poc probable que ells canviïn la seva manera d'actuar perquè et trobis a l'altra part del món, així que, com a pares, no ha de ser molt difícil esbrinar quines conseqüències poden tenir determinades situacions.

I aquí ho deixo per avui. Espero que aquests consells us siguin útils i si en teniu més que no us hagi comentat aquí, me'ls podeu fer arribar a través dels comentaris de l'article.