Així serà el retorn a les aules a partir del 10 de gener

Les ministres han recordat que el 86,6% de la franja de 12 a 18 anys ja tenen la pauta completa de vacunació

El govern espanyol s'ha reunit telemàticament amb els governs autonòmics per decidir com s'iniciarà el curs escolar després d'aquest Nadal i el repunt de la nova variat de Covid, l'Òmicron. Les ministres de Sanitat i Educació, Carolina Darias i Pilar Alegría, han explicat que totes les comunitats autònomes han aprovat per unanimitat que les escoles comencin el 10 de gener amb un 100% de presencialitat.

Les ministres han recordat que el 86,6% de la franja de 12 a 18 anys ja tenen la pauta completa de vacunació, i que en la de 5 a 11 ja hi ha gairebé un 30% amb una dosi posada. En relació amb un possible canvia de quarantenes, Darias ha indicat que es continuaran aplicant les vigents i ha posat de manifest que les quarantenes s'han anat adaptant, ja que la setmana passada es van rebaixar de 10 a 7 dies i que les comissions d'experts estan analitzant la viabilitat d'introduir més canvis.

Per la seva banda, la ministra d'Educació, Pilar Alegría, ha volgut remarcar la necessitat de mantenir l'ús de la mascareta, la ventilació de les aules i el rentat de mans, constant.