Una de les vacunes que es posa als nens els protegeix contra la Covid-19

El que els investigadors han fet és buscar entre totes les vacunes que es posen els nens els antígens compartits si hi havia elements comuns

Una de les vacunes que forma part del programa de vacunes sistemàtiques protegeix contra la Covid-19, segons un estudi de la Universitat Complutense. La memòria immunitària de la triple bacteriana, que s'aplica en el primer any de vida de nens i nens, és capaç de protegir als infants de la Covid-19.

I és que els efectes de la Covid-19 sobre els infants són molt més lleu que en qualsevol altra franja d'edat. Per fer l'estudi els investigadors van partir de la hipòtesi que els nens reben vacunes, i alguna d'elles podia ser la que els protegís davant aquest tipus de coronavirus.

El que els investigadors han fet és buscar entre totes les vacunes que es posen els nens els antígens compartits si hi havia elements comuns i van descobrir que l'única que els tenia era la vacuna triple bacteriana i que combat la diftèria, el tètanus i la tos ferina. Aquests components fan que quan el virus de la Covid-19 ataca un nen vacunat, la triple bacteriana reconegui els elements comuns i la memòria el protegeix, de manera que els afecta menys.

La triple bacteriana es posa al primer any de vida. S'inocula amb dues o quatre dosis, un altre reforç als quatre anys i un altre, amb menys càrrega antigènica, als 14 perquè la memòria immunològica no es perdi.