Les vacunes per a infants a partir de 12 anys estarien disponibles abans de l'estiu

Encara que els nens i adolescents tenen menys probabilitats de patir casos greus de Covid-19 tenen més probabilitat d'una infecció asimptomàtica amb el risc que comporta

La vacunació dels infants és una de les claus per posar fi a la pandèmia de la Covid-19 i arribar a la immunitat de grup. Durant el mes de març es va fer públic l'estudi fet sobre 2.260 voluntaris nord-americans de 12 a 15 anys, revelant que els adolescents vacunats no van patir casos de Covid-19, en comparació amb els que van rebre placebo.

A més, la vacuna genera una gran estimulació al sistema immunitari dels nens contra la Covid-19 amb alts nivells d'anticossos i més elevats que en adults joves, encara que els infants patien efectes secundaris similars als adults joves, com dolor, febre, fatiga i calfreds, sobretot després de la segona dosi.

De manera conjunta BioNTech i Pfizer han desenvolupat una vacuna dirigida a nens i nenes entre 12 i 15 anys i que, a Europa, estarà disponible a partir de juny. A més, s'està valorant que abans que acabi l'any s'apliqui a tots els menors per posar el punt final a la pandèmia.

Finalment, i a partir del juliol, estaran disponibles els primers resultats de la vacunació feta a petits entre els 5 i els 12 anys i cap al setembre les dades dels nens més petits. Encara que els nens i adolescents tenen menys probabilitats de patir casos greus de Covid-19 tenen més probabilitat d'una infecció asimptomàtica amb el risc que comporta la transmissió sense saber-ho a altres persones.