La síndrome d'al·lèrgia oral. Què és i com actuar

Quan es produeix la síndrome d'al·lèrgia oral el sistema immunitari reconeix les proteïnes amb una reacció al·lèrgica

La síndrome d'al·lèrgia oral o síndrome d'al·lèrgia alimentària de pol·len, és una reacció de contacte al·lèrgica que es produeix quan passen per la boca o la gola determinades fruites, verdures crues o fruits secs.

Quan es produeix la síndrome d'al·lèrgia oral el sistema immunitari reconeix les proteïnes amb una reacció al·lèrgica, de manera que els que tenen síndrome d'al·lèrgia oral tendeixen a experimentar picor a la boca o la gola i inflamació. A més, de vegades, també és possible que els nens tinguin urticària entorn de la boca o la picor a les orelles. Tenint en compte que l'exposició a calor canvia les proteïnes, els nens i nenes amb la síndrome d'al·lèrgia oral, poden menjar els aliments que els provoquen reacció cuits, ja que el sistema immunitari no reconeix aquests aliments.

Els símptomes acostumen a aparèixer a la poca estona d'haver menjat fruites i verdures crues, encara que podrien aparèixer, estranyament una hora després de dinar. En la majoria dels casos, els símptomes només es manifesten a la gola i la boca i en rares ocasions poden ocasionar erupcions cutànies, opressió a la gola o, en casos més greus, anafilaxi.

Tot i que aquesta síndrome és comuna es poden rebaixar els efectes cuinant fruites i verdures, ja que les proteïnes que poden ser una causa directa d'al·lèrgia, es destrueixen amb calor.

Si creiem que el nostre fill o filla pot tenir la síndrome d'al·lèrgia oral, hem de posar-nos amb contacte amb el nostre pediatre, per, si és necessari, anar a un especialista.