Així serà la vacunació infantil contra la covid a Catalunya

A Catalunya la vacunació contra la covid en nens i nenes dels 5 a 11 anys es farà sense franges d'edat

La campanya de la vacunació infantil contra la covid, comença aquest dimecres 15 de desembre amb l'objectiu d'administrar vacunes entre nens i nenes dels 5 als 11 anys. Dins de la campanya, el Ministeri de Sanitat facilita que cada comunitat organitzi el seu pla de vacunació, encara que s'ha establert alguns paràmetres comuns pel que respecta al tipus de dosi, la xifra d'administracions i el temps ha transcórrer entre les vacunes.

A Catalunya la vacunació contra la covid en nens i nenes dels 5 a 11 anys es farà sense franges d'edat, tal com s'havia plantejat en un inici, i amb cita prèvia. Les vacunes s'inocularan en centres de vacunació, CAP i hospitals pediàtrics. Finalment, les vacunacions a les escoles s'han descartat perquè els menors tinguin la possibilitat d'estar acompanyats pels seus pares i mares.

A més, les vacunacions no es faran per franges d'edat, de més a menys edats i es prioritzarà els menors en grups de risc. També es recomana a les famílies que han de sol·licitar dia i hora per vacunar ho facin sense esperar que els toqui el torn.