Limita l'administració d'analgèsics amb els seus petits

L'abús del paracetamol resulta perjudicial per al fetge i els ronyons i està totalment contraindicat quan els pacients pateixen problemes hepàtics

Malgrat que l'automedicació és un costum molt estès per controlar molèsties lleus, està més que desaconsellada per l'Organització Mundial de la Salut que adverteix del seu risc. I és que existeixen altres mètodes per combatre determinats malestars i que no afecten el nostre cos. En aquest sentit, podem combatre mal de cap sortint a passejar a l'aire lliure; un mal de panxa podem alleugerar amb un suau massatge circular; i una febre, si no és molt alta, la podem aconseguir baixar amb una banyera en aigua tèbia.

Els analgèsics, en ser un medicament, s'han de prendre amb un control mèdic quan es manifesten símptomes dolorosos o febrils i una vegada aquests desapareguin, s'ha de suspendre la medicació. El més recomanat per a nens i adolescents és el paracetamol que es recepta quan existeix febre i serveix per rebaixar el dolor. S'ha d'administrar sota control mèdic amb la dosificació correcte segons el pes i fixant una duració.

L'abús del paracetamol resulta perjudicial per al fetge i els ronyons i està totalment contraindicat quan els pacients pateixen problemes hepàtics. El paracetamol s'administra en forma de xarop, comprimits o supositoris i es comercialitza amb noms com Apiretal, Febrectal, Tilenol, Gelocatil ... La dosi indicada és de 10 mg per quilo de pes.

Sense aspirina fins els 16 anys

Actualment es desaconsella prendre aspirina a menors de 16 anys. Existeixen proves que quan es tracten les malalties infeccioses víriques com la grip o la varicel·la amb aspirina pot aparèixer la síndrome de Reye, un procés greu amb afectació hepàtica i cerebral. D'aquesta manera únicament el reumatòleg infantil pot prescriure l'ús d'aspirina en greus casos de reumatisme infantil, per aprofitar el seu poder antiinflamatori.