Escoliosis infantil

L'escoliosi és dona quan es desvia lateralment la columna per compensar la pressió sobre un nervi atrapat

Els nens també poden tenir patologies relacionades amb la columna vertebral, sigui per debilitat dels lligaments, malalties o anomalies congènites, o també per lesions o contractures a l'esquena.
Quan aquestes alteracions es manifesten al pla lateral es coneix com a escoliosi. L'escoliosi afecta més a la població femenina i la pateixen un de cada 200 joves entre els 10 i els 16 anys.

L'escoliosi, com l'escoliosi infantil, és dona quan es desvia lateralment la columna per compensar la pressió sobre un nervi atrapat i pot tenir diferents tractaments en funció de la gravetat.

  1. Si es tracta d'una deformitat lleu, es pot recomanar un pla d'exercicis específics i mesures higiènic-posturals.
  2. Si és un cas moderat es prescriuen coses i tractament de fisioteràpia.
  3. Pels més greus es practica una cirurgia basada a fondre unes vèrtebres amb altres.

L'escoliosi infantil es pot detectar si veiem les espatlles de l'infant, els malucs i els omòplats a la mateixa altura. Per veure-ho el posarem dempeus, amb l'esquena nua i els talons junts i li demanarem que s'inclini cap endavant per veure si l'espina dorsal està recta o torta. Si una de les escàpules sobresurt més que l'altra, si veiem alguna desviació si guarden simetria dels ossos dels malucs o si cada meitat de l'esquena té el mateix aspecte el nen o nena haurà de ser valorat per un especialista.