L'apendicitis. Com detectar-la

Sembla que l'origen de l'apendicitis es deu a una obstrucció provocada per acumulació de bacteris

L'apendicitis és la inflamació de l'apèndix vermicular. L'apèndix és un òrgan que té una forma similar a un cuc, ja que és prim i allargat. L'apèndix es localitza a la part interna i final de l'anomenat intestí cec. Tot i que l'apendicitis no és un trastorn greu, cal detectar-lo a temps, ja que la mortalitat a causa de l'apendicitis se situa, actualment, al voltant entorn del 0,2%.

Sembla que l'origen de l'apendicitis es deu a una obstrucció provocada per acumulació de bacteris. Llavors l'apèndix s'inflama i s'infecta provocant un dolor molt fort constantment que inicia al voltant del melic i es mou al costat inferior dret de l'abdomen.

L'apendicitis pot venir acompanyat de febre, desgana, vòmits, diarrea o restrenyiment. Si existeix dubtes que el mal que està experimentant el teu fill o filla pot ser una apendicitis, hem de recórrer de manera urgent a urgències pediàtriques. Durant l'exploració el metge, palparà l'abdomen i pressionarà en determinats punts de l'abdomen i les deixarà de sobte. Si l'apèndix està inflamat, l'infant sentirà un dolor característic per què s'haurà d'extirpar ràpidament perquè no es perfori causant una peritonitis, de manera que la infecció s'escampi per l'abdomen posant en risc la vida.