6 trucs perquè no surtin bonys després d'un cop

El primer que hem de fer és intentar baixar la inflamació posant un gel embolicat amb un drap a la zona afectada

Els nens i nenes solen caure quan corren, juguen o perquè estan distrets al caminar. Aquestes caigudes sovint provoquen bonys per l'impacte directe contra el terra o contra qualsevol altre objecte. Encara que els nyanyos són dolorosos i criden molt l'atenció, ja que la pell s'abonyega i es posa de color lila o groc, si actuem a temps poden rebaixar el bony.

El primer que hem de fer és intentar baixar la inflamació posant un gel embolicat amb un drap a la zona afectada. No posarem el gel directe per no provocar cap cremada sobre la pell. Aquesta tècnica serà la millor instants després de la contusió. Si no tenim gel també podem fer servir qualsevol paquet que tinguem al congelador, com una bossa de mongetes per alleugerir la zona.
Després d'aplicar el gel i sense el primer dolor intens podem adoptar altres mesures perquè el nyanyo no vagi a més.

 

  1. Àrnica: L'àrnica és una planta utilitzada en les pomades per tractar hematomes. A més de la versió en crema i stick és un producte natural. Si fas servir fulles d'àrnica, s'ha d'infusionar i aplicar sobre la zona afectada.
  2. Tovallola calenta: Passades 24 hores del cop i perquè no aparegui un bony posarem aigua calenta a la tovallola i la posarem sobre el cop.
  3. Mentol: Si apliquem mentol el dolor i la inflamació es rebaixaran notòriament i fins i tot desapareixeran definitivament.
  4. Lavanda: La lavanda és una planta natural i compta amb propietats antiinflamatòries. Fes servir alguna crema o oli de lavanda i posa-ho directament sobre els bonys
  5. Crema antiinflamatòria: Per últim, una vegada s'hagi rebaixat el bony si encara és molt notori, podem fer servir una crema antiinflamatòria amb propietats per rebaixar les inflamacions.