La influència del color en els petits

La decoració, la roba, el color que ens envolta afecten el nostre estat d'humor, a la manera de percebre el món. És la psicologia del color i com ens afecta.

Com influeixen els colors en els petits?

Groc

S'utilitza molt en nens amb poca concentració. En un to suau és recomanable, però si brilla massa pot afavorir plorar i la irritabilitat dels nostres petits.

A més promou l'activitat intel·lectual, en nens amb dificultats d'aprenentatge o fatiga mental.

Inspira alegria i molt optimisme.

Taronja

Combina els efectes del groc i del taronja. Pura energia i alegria. Depenent de la seva intensitat influeix de distinta manera. Si és un to suau, estimula la gana i la comunicació, i si és molt brillant, incita a la diversió. Perfecte per una sala de jocs.

Rosa

Amb efectes calmants i relaxants, aquest color promou l'afecte i l'afabilitat. Ingenuïtat, bondat, tendresa, bons sentiments. Ajuda a eliminar els pensaments negatius suavitzant el caràcter. Molta dolçor i delicadesa.

Vermell

És un color amb molta energia. Proporciona molta vitalitat i estimula l'acció. En nens amb hiperactivitat o conflictius no es recomana gens. Els ambients dedicats a la concentració no poden tenir aquest color.

Blau

Calma, pau i son. Relaxa quan és un to pastel. Moltes vegades es descarta per ser el color típic dels nens.

Lila

Ideal per la meditació, la inspiració i la intuïció. Ajuda a estimular la part superior del cervell, el sistema nerviós, la creativitat, la inspiració, l'estètica, l'habilitat artística i els ideals elevats.

En tons suaus, per espais de descans.

Verd

Aporta relaxació i calma el sistema nerviós. Als petits els hi aporta molta harmonia.

Gris

Dona molta seguretat i iguala les coses, deixa que flueixin per si soles.

Pot expressar avorriment, desànim i indeterminació. Combinat amb rosa o blau és una molt bona opció.

Negre

Es podria dir que és el color de la separació i de la tristor. Mort, nit, finalitat. Com a sensacions positives podem trobar la serietat i la noblesa. Però és recomanable evitar-ho.

Blanc

Anima a tots els colors, purifica, estimula i unifica. Expressa innocència, pau, infància, divinitat, estabilitat, calma, i harmonia.

Tendeix a estimular l'activitat intel·lectual i afavoreix la imaginació.

Segons el Feng Shui, pot provocar fredor, per aquest motiu és millor fer combinacions amb ell a les habitacions dels més petits.