Així afecta el canvi horari a nens i bebès

Una nena dorm en un escriptori amb llibres

El recent canvi horari té una afectació directa sobre totes les persones, en especial als nens i bebès. La reducció d'hores de llum natural es manifesta sobre les persones de diferent manera. I és que els rajos del sol ajuden a sintetitzar vitamines i generen optimisme. La llum natural aporta molts beneficis. Entre ells, ajuda a sintetitzar la vitamina D, que ajuda a reforçar el sistema immunològic i estimula l'absorció del calci. A més la llum natural ajuda a mantenir el cicle de son.

L'afectació sobre nens i bebès del canvi d'hora

Els nens també pateixen les conseqüències del canvi horari i de la falta de llum. Adaptar-se al nou ritme de son i al nou horari dels esmorzars, dinars, berenars i sopars comporta alguns dies, especialment pels infants dels 0 als 3 anys.

En el cas dels lactants es pot optar per avançar cada sessió de lactància deu minuts durant alguns dies per adequar-se al nou horari. Pels infants que ja van a l'escola és necessari adaptar-los al canvi horari i a una menor exposició de sol. Es pot fer una adaptació a l'hora d'anar a dormir i que els primers dies poden estar més irritables i més desconcentrats. Per tot això hem d'estar més atents i tenir més paciència.