Pfizer defensa que la seva vacuna és segura en nens de 5 a 11 anys i vol administra-la

La vacuna va tenir com a resultat el desenvolupament d'una forta resposta immune similar a l'originada en adults

Segons Pfizer BioNTech la seva vacuna contra el coronavirus ha demostrat ser "segura, ben tolerada" i capaç de generar una resposta immune "robusta" entre nens i nenes de 5 a 11 anys. La farmacèutica apunta, que vists els resultats en la seva vacuna en aquest rang d'edat, enviarà una sol·licitud d'aprovació d'ús d'emergència a l'Administració de Medicaments i Aliments dels EUA i a l'Agència Europea de Medicaments.

En l'estudi van participar 2.268 nens d'entre 5 i 11 anys d'edat que van rebre una pauta de dues dosis de 10 mil·ligrams administrats amb 21 dies de diferència, una dosi menor que la dosi de 30 mil·ligrams utilitzada per persones de 12 anys o més.

La vacuna va tenir com a resultat el desenvolupament d'una forta resposta immune similar a l'originada en adults. Un cop administrada la segona dosi, els nens d'entre 5 i 11 anys van mostrar nivells d'anticossos per combatre el coronavirus igual de potents que els d'adolescents i adults joves. Segons la versió de Pfizer BioNTech la vacuna "va ser ben tolerada, amb efectes secundaris generalment comparables als observats en participants de 16 a 25 anys".