5 pors de viatjar amb nens i com superar-les

5 pors de viatjar amb nens i com superar-les- Pares i Nens

Molta gent viatja quan no té fills. Moltíssima. Lamentablement, una gran part d'aquesta gent deixa de fer-ho quan es converteix en pare i mare. Ho deixen de fer perquè comencen a aparèixer pors i moltes vegades són més fortes que les ganes de conèixer nous llocs. Avui us parlaré sobre les pors més habituals que m'han fet arribar i intentaré donar-vos solucions per superar-les.

El viatge i/o els desplaçaments

Molts pares i mares estarien disposats a visitar algun lloc relativament llunyà si poguessin evitar el tema del desplaçament; hi ha gent no s'atreveix a ficar els més petits a un avió o a un tren durant hores… Sota el meu punt de vista, no s'ha de condicionar una estona que podria arribar a ser una mica incòmoda per després gaudir d'un fantàstic viatge, i la mateixa reflexió amb els desplaçaments: no ens faci por fer ruta per descobrir indrets; l'únic que hem de fer és fer que aquesta estona estiguin entretinguts per fer que siguin una part més del viatge (ja parlarem més endavant d'això).

El menjar

Sense tenir en compte alguns llocs concrets, el menjar no hauria de ser cap problema si no ho és pels adults. Si parlem d'un bebè que encara fa lactància materna i/o de fórmula, no hi ha més problema que portar-la (en un dels casos ja va incorporada :P); en canvi, si el petit o petita ja menja aliments normals, no hi hauria d'haver excessiu problema en que mengi l'arròs d'una forma diferent a la que ho fa a casa o una carn que no hagi tastat mai… I no us preocupeu gaire; al final, si hi ha gana, segur que tasten coses noves :P.

Els temps morts

A vegades és inevitable haver de fer cua per poder gaudir d'alguna atracció i/o activitat. Precisament, aquest és un dels moments que molts pares i mares temen… i deixen de fer determinades visites per no haver de patir-les; de la mateixa forma que en els desplaçaments, hem de treure profit d'aquests moments de la millor forma possible (jugant, preparant altres activitats…)

La seguretat

Tot i que amb nens és possible anar pràcticament a qualsevol lloc, si que és cert que existeixen alguns (no gaires) als que no és gaire recomanable anar amb nens petits… En qualsevol cas, encara queden molts llocs que conèixer sense cap problema de seguretat i dels que més d'un diria: allà hi aniràs amb els nens? Al final tot és qüestió de sentit comú i de prendre les mesures de precaució que es recomanin.

L'avorriment

I si no s'ho passen bé? I si s'avorreixen? Aquests dubtes són molt habituals en determinats pares i mares que no acaben de fer el pas per viatjar amb nens. Els nens s'ho poden passar bé pràcticament en qualsevol lloc; únicament se'ls ha de tenir motivats, fer-los partícips i buscar activitats que puguin ser del seu gust. Només hem de canviar el punt de vista i pensar en coses que els puguin agradar del destí de la nostra visita.

I bàsicament aquestes són les pors més habituals que m'he anat trobant pel meu entorn… Us vénen al cap més situacions que facin que la gent deixi de viatjar?

Fins aviat!