Els nens nascuts en la pandèmia presenten retards del llenguatge per les mascaretes

L'ús de la mascareta ha comportat una limitació en el reconeixement d'expressions facials

Els nens nascuts en la pandèmia tenen més problemes del neurodesenvolupament com retards en el llenguatge, retards maduratius o símptomes de trastorn de l'espectre autista, tal com apunten des de la Societat de Psiquiatria Infantil de l'Associació Espanyola de Pediatria.

Des de l'inici de la Covid-19 els experts en salut mental alerten de les conseqüències en nens i adolescents, però també en altres etapes. Mentre que en adolescents s'ha disparat l'ansietat i la depressió, en els més petits tenen menys interacció social que significa una font d'estimulació neurosensorial. Així un nen nascut a la pandèmia ha après a no tocar i mantenir la distància. 

A banda, l'ús de la mascareta ha comportat una limitació en el reconeixement d'expressions facials, una dificultat en el reconeixement del llenguatge no verbal, i una complicació en el reconeixement facial de les persones de l'entorn. A més, la màscara produeix una disminució de la intensitat del so, sobretot en els aguts, el que comporta una dificultat en la comprensió i imitació d'aquests sons. Això ha suposat una disminució en l'estimulació neurosensorial que es realitza en aquests entorns i ha retardat els diagnòstics de les dificultats del neurodesenvolupament.