Els millors trucs perquè els nens vagin d'hora al llit

Per ajudar-vos que els infants vagin a dormir d'hora us proposem alguns trucs

Alguns nens i nenes no troben el moment per anar-se'n al llit. Un fet que pot arribar a desesperar a pares i mares. Per ajudar-vos que els infants vagin a dormir d'hora us proposem alguns trucs.

  1. Posar una hora per anar a dormir: Una de les coses més importants és aconseguir que l'infant es creï una rutina de la son. Per això hem de buscar una hora perquè vagi al llit i tenir clar que un bebè acabat de néixer necessita dormir 16 hores al dia, entre 15 i 14 a partir de l'any d'edat; 13 hores als dos anys; 11 hores als cinc; i entre 9 i 10 anys en endavant, encara que cada infant té unes necessitats que poden ser diferents del altres. El mateix per despertar-se, sempre ha de ser més o menys la mateixa.
  2. Crea una rutina: Abans d'anar a dormir establirem una sèrie d'activitats que es repetiran cada nit, abans d'anar a dormir. Pot ser bany, sopar, rentar les dents i llegir un conte o el que creieu convenient depenent de l'edat. Seguir un ritual ajuda a crear hàbits i a agafar el son.
  3. Anar a dormir no és un càstig: El llit no es pot relacionar amb un càstig.
  4. L'exercici ajuda a l'infant a dormir més i millor: Si els nens van al llit cansats i relaxats els serà més fàcil dormir, pel que és important que facin activitat física durant el dia.
  5. Les pantalles lluny abans d'anar a dormir: Els videojocs de nit, tal com passa amb la televisió no ajuden a relaxar, pel que el millor és optar per un conte. També en el sopar deixarem el sucre, ja que és els excita i complica la conciliació de la son.
  6. Deixar una llum: De vegades deixar una petita llum ajuda a l'infant a dormir millor, ja que no rep una foscor absoluta i no tingui por durant el moment d'anar a dormir, ni durant la nit
  7. Cada un al seu llit: Hem de fomentar la capacitat que el nen pugui dormir sense que els seus pares estiguin presents i que ho faci en el seu propi llit. Si quan sortim de l'habitació, l'infant surt l'acompanyarem de nou tantes vegades com faci falta.