Juguem amb les síl·labes

Agafar l'hàbit de la lectura, sobretot a les primeres etapes, per aprendre a llegir o a llegir millor, passa per diferents etapes.

Hi ha diversos mètodes d'aprenentatge de la lectoescriptura i un d'ells passa pel reconeixement de les grafies i les síl·labes.

Si és així com treballeu, el recurs d'avui t'interessarà. És senzill i ràpid de fer i a part d'engrescar-los a llegir en un format totalment diferent, també podeu riure força amb les combinacions de paraules que poden sortir.

 

 Què necessitarem?

  • Tubs de cartró de paper WC
  • Fulls
  • Retolador
  • Cinta adhesiva o pegament

Juguem amb les síl·labes- Pares i Nens

El procediment és molt senzill: tallar un tros de paper que ocupi la meitat de l'alçada del tub, cobrir el cartró i enganxar-ho.

Juguem amb les síl·labes- Pares i Nens

Ara ve la part divertida, pensar en paraules de 2 síl·labes. Podeu treballar-ho per paraules que comencen amb una síl·laba amb la mateixa vocal, vocals diverses,.... Tot en funció de les grafies que els vostres nens i nenes coneguin.

Juguem amb les síl·labes- Pares i Nens

Fent girar el paperet de color s'aniran formant diferents paraules, potser algunes no volen dir res o no existeixen, però potser acabeu fent una combinació que no esperàveu, però quan ja les hagueu llegit algunes vegades, podeu provar de formar noves paraules amb les síl·labes ja escrites al cartró i un paper nou.

Juguem amb les síl·labes- Pares i Nens

El joc i la lectura estan assegurats!