Sant Jordi i el drac Patac!, un llibre per regalar

"Sant Jordi i el drac Patac!" és el títol del llibre que us portem per Sant Jordi. Es traca d'una llegenda interactiva per nens i nenes de l'editorial Castellnou.

Qui no coneix la història de Sant Jordi? Quin és el paper d'aquesta festivitat a la Catalunya? Quin és el seu origen?

Sant Jordi és el patró de Catalunya, i es celebra el 23 d'abril a tot el país, dia en el qual va morir el cavaller. Els elements centrals de la celebració són la cultura i l'amor, representats amb el llibre i la rosa.

La festivitat catalana de Sant Jordi, gira entorn de les roses i els llibres, la cultura i l'amor.

Al segle XV ja s'organitzava a Barcelona una fira de roses amb motiu de Sant Jordi. Assistien els nuvis, promesos i matrimonis joves, i això fa pensar que el costum de regalar una rosa té l'origen en aquesta festa.

Per altra banda, l'origen de la festa lligada al llibre ho situem en els anys vint del segle passat, quan l'escriptor valencià Vicent Clavel i Andrés va proposar a la Cambra Oficial del llibre de Barcelona i al Gremi d'Editors i Llibrers organitzar una festa per promoure el llibre a Catalunya.

Avui volem donar-vos una petita recomanació. Un llibre per regalar als petits de la casa majors de 5 anys, un llibre no només per llegir, sinó també per interactuar amb ell.

L'editorial Castellnou se suma a la festivitat amb una llegenda pròpia una mica diferent. Incentiva la participació dels nens i nenes amb la llegenda, endinsant als petits en la història i ajudant a Sant Jordi.

Aquest llibre ha estat obra d'en Jordi Grifoll, catedràtic de llengua catalana i literatura secundària. Ha escrit nombrosos llibres de text i ha editat col·leccions de lectures pel públic juvenil.

Cris Tarradas ha estat la il·lustradora d'aquest llibre. Amb il·lustracions divertides i maques ha donat vida de nou a la llegenda.

La llegenda de Sant Jordi més interactiva i més divertida de totes les que t'han explicat mai.