Els teus fills es maregen en el cotxe? Evita-ho així

Els nens i les nenes són bastant propensos a marejar-se en viatges en cotxe llargs

Els marejos es donen quan hi ha una pèrdua d'equilibri i es descoordinen les ordres entre les orelles i el cervell, responsables de l'equilibri. Quan una persona experimenta un mareig l'apodera una sensació d'inestabilitat, nàusees, pal·lidesa, vòmits, suors fredes...

Molts nens i les nenes són propensos a marejar-se en viatges en cotxe llargs, especialment en aquelles que hi ha moltes corbes. Per evitar-ho, podem fer el següent:

  1. Hem de ser curosos amb la conducció evitant grans accelerades, frenades i en les corbes.
  2. Explicar al nen o nena que miri el més lluny possible, millor a l'horitzó, a través de les finestretes, sense fixar-se en coses de l'interior del vehicle.
  3. Hem d'aconseguir que estigui distret, cantant, jugant al veig-veig, a les paraules encadenades...
  4. No és aconsellable que vagi mirant una pantalla, llegint, dibuixant o escrivint, ja que així apareix ràpidament la sensació de mareig.
  5. El millor per viatjar és no haver menjat massa, ni massa poc i si el viatge és massa llarg fer parades cada dues hores per veure aigua i airejar-se.
  6. El seient central de darrere és el més adequat per mantenir la vista en el paisatge més fàcilment i evitar els marejos.
  7. En l'interior del vehicle hem de tenir una temperatura i una ventilació agradables.
  8. Durant el viatge ha d'estar hidratat, per la qual cosa és convenient portar aigua.
  9. Si el teu fill o filla es mareja amb facilitat és millor que viatgi mentre dorm, ja que aleshores no se senten els marejos. Per això podem viatjar de matinada, a la nit o a l'hora de la migdiada, perquè dormi durant el viatge.