Pou d'Art

Pou d'Art és un centre d'art on es desenvolupen diferents tallers de pintura, dibuix, plàstica, còmic, etc...

La seva fundadora, la Maria Fabre va iniciar el projecte amb només 23 anys. Acabada de sortir de la facultat de Belles Arts la Maria va posar en marxa el que seria el projecte de la seva vida.

Situat al carrer Balmes l'edifici data del 1863 i en els seus inicis era una casa de pagès amb un pou en el pati interior. Anys més tard va passar a ser una fàbrica d'endolls i aixetes i el pou va quedar sepultat. Quan l'any 1998 la Maria va comprar el local va redescobrir el pou i el va tornar a fer visible. Abans i tot de començar les obres, la futura escola i galeria d'art ja tenia el nom triat: Pou d'Art. Avui, la sala del Pou és on la Maria hi té el seu taller particular on treballa fent les seves pròpies produccions.

pou d'art

Quan poses un peu en aquest centre el primer que et trobes és una galeria, més al fons hi ha l'escola, pujant unes escales. L'ambient és realment de pel.lícula, el caos de l'artista, on totes les sales estàn plenes de quadres, objectes, materials etc... sembla que estiguis en un taller artístic i de fet, això és el que és. Es nota la mà de la Maria, aquella mà creativa a cada racó de l'espai  ple de possibilitats per imaginar, experimentar, embrutar-se i crear. En cada detall s'expressa l'art!

Pou d'art

Quan parlem amb la Maria, es pot entreveure l'entusiasme i la passió per tot el que ha creat i tot el que fa. Li agrada molt treballar amb nens i nenes i deixar-los fer per a trobar-se a ells mateixos, borrant els límits de la creativitat, tot es pot provar, experimentar, repetir, però tot és valuós perquè prové de la imaginació i l'art de les mans dels infants.

Intenta transmetre la seva passió en la pintura, el dibuix, la plàstica... però el que més li importa és que el nens, a part de gaudir creant, després estiguin orgullosos del que han creat. Tan se val si tenen o no habilitats, si tenen més facilitat o menys, l'important és atrevir-se i fer quelcom propi i únic del que puguin estar satisfets. I remarca que cal que les famílies valorin les produccions de cada infant, agradin més o menys, és la seva creació i és l'expressió del que són, del que senten, els hi han de donar el valor que es mereixen.

pou d'art

El centre que actualment compta amb uns 120 alumnes. Els cursos són tant per nens i joves com per a adults. Avui dia es poden cursar:

  • Expressió plàstica (a partir de 3 anys)
  • La plàstica dels artistes ( 8 anys)
  • Còmic i Il·lustració ( 10 anys)
  • Dibuix i pintura ( 8 anys)

L'encant de l'espai i l'ambient artístic de les classes fa que ens sigui difícil triar les millors fotografies, per nosaltres les posaríem totes!

Pou d'art

Els cursos augmenten la creativitat dels infants i la seva autoestima, ja que, els ajuden a estar segurs amb el que fan. El treball en grup també és un element positiu per ells i es creen dinàmiques molt positives.

Cada any, els cursos giren al voltant d'una temàtica –el circ, animals, música clàssica, etc.– d'aquesta manera les diferents activitats estan lligades per un mateix fil conductor. Aquestes temàtiques les crea i posa a la pràctica la Maria perquè els nens no repeteixin continguts ni activitats.

pou d'art

També hem de tenir en compte que els nens, ja saturats de tants continguts estructurats i obligacions que no sempre gaudeixen, troben aquí un moment de relax, de ser ells mateixos i de passar-s'ho molt bé sentint-se creadors d'art on a més, en l'art, tot s'hi val i no deixa d'alimentar la sensibilitat i l'ànima, a madurar i a créixer com a persones.

Pou d'art també treballa amb escoles, ja sigui amb els "Matins d'art", que són visites guiades per escoles o amb l'assessorament a professors de cara a millorar l'assignatura de plàstica. La Maria assegura que a ella li agrada compartir les seves idees i tècniques i li agrada que les mestres li demanin consell a l'hora de fer manualitats.

A part, també es fan extraescolars a les escoles Pi del Xandri i Turó de Can Mates.

Activitats extraescolars d'art com aquestes, són imprescindibles per a un poble ple d'infants, cal donar valor a la imaginació, al lleure, a la creativitat, veureu com els vostres fills s'integraran en un espai on tots són acceptats tal com són i tots són valorats pel que fan. Això és important sobretot si els nens gaudeixen fent aquestes activitats, els ajuda a créixer com a persones i a desconnectar durant uns moments de l'estrés i la vida ràpida i exigent que no deixa massa espai d'expressió als infants. No en va es diu que l'art és terapèutic! 

Logo Pou d'Art- Pares i Nens