El Guim de 3 anys aprèn anglès al Kids&Us amb el Sam

Avui parlarem del Guim, un nen de 3 anys que aquest curs ha començat a aprendre anglès al Kids&Us Sant Cugat en el grup de Kids (de 3 a 8 anys aproximadament) i amb el seu primer personatge Sam.

aprendre anglès amb kids&Us

L'arribada al Kids&Us

El Guim comença a anar a anglès al Kids&Us perquè les seves cosines també hi van, i la família els hi va recomanar que com a molt tard comencés amb 3 anys ja que a partir dels 4, els infants que entren han d'anar un curs per sota dels alumnes que han estat fent anglès al kids des de l'inici.

Tot i ser cert, la Diana, directora del Kids&Us Sant Cugat ens explica que el més important no és tan si es pot avançar un curs portant els infants de més petits al centre, sinó tots els beneficis que hi ha quan s'apren una llengua de manera natural com és la materna, i la necessitat que perquè pugui ser així es comenci des de l'edat més primerenca (1 i 2 anys).

Quan li preguntem al Xavi, pare del Guim, com va anar l'entrada al centre ens explica que l'inici del curs va ser una mica complicat, ja que el Guim estava fent dues adaptacions alhora, la del pas de l'escola bressol a l'escola, i a la de la classe d'anglès al Kids&Us.

A les primeres classes el Guim entrava plorant, i tot i que després se li passava, no hi volia anar, no participava dels jocs i no li feia cas a la professora. Tampoc mostrava interès en les audicions del CD ni acceptava que el seu pare li digués alguna cosa en anglès en referència al que escoltaven. Semblava una mica enfadat amb tot plegat.

Mica en mica el Guim va deixar de plorar i va poder començar a mostrar interès en les classes, la professora, els companys i el material de casa. Abans de nadal el Guim ja anava content a classe i estava totalment integrat al grup.

Aquest segon trimestre ha començat molt bé, sense cap problema i li agrada molt escoltar el CD i seguir portar a casa els contes que treballen a la classe. Prova superada!

La metodologia i els materials del Guim: El Sam

El grup Kids és el següent després del grup Babies (1 i 2 anys). És el grup que abasta els diferents nivells des dels 3 anys fins als 8-9 anys abans de passar al grup Tweens.

Kids and Us

El personatge del grup de nens i nenes més petit de l'etapa Kids és el Sam, un nen de 3 anys que passa per les mateixes experiències quotidianes que els nens d'aquesta edat. El Guim ha anat coneixent aquest personatge i s'ho passa molt bé veient i experimentant coses que a ell també li passen o li han passat, com el seu aniversari, l'anada al zoo etc...

Durant l'any i ja fins arribar a l'últim nivell de Kids (Ben and Brenda) es treballa amb 4 contes (històries) i amb un CD de 4 audicions (tracks), cadascuna corresponent a continguts que es treballen en base a cadascuna de les històries.

Les audicions són un recull de cançons creades a mida dels continguts, la història explicada i d'altres àudios de reforç. D'aquesta manera, tot i que els alumnes només van un cop per setmana a classe, fan una immersió lingüística a l'anglès i van aprenent i entenent les diferents audicions a mesura que les van escoltant.

Integrat en el material del curs, el Guim també té el que ells anomenen "booklet", un petit llibret ple de personatges per pintar. Pensat per mantenir la motivació de l'alumne i fer un seguiment de les vegades que han escoltat l'àudio durant la setmana, els alumnes han de pintar un personatge cada vegada que escolten el CD.

Finalment, a part dels 4 contes que el Guim acaba enduent-se a casa quan ja s'han treballat durant mesos i passen al següent, també tenen un llibret d'activitats per el treball de classe adaptat a la seva edat.

kids&us

El Guim va a classe

Avui he acompanyat el Guim al Kids&Us per veure com és un dia de classe al seu costat.

Igual que l'Adrià (de dos anys), amb qui ja vam estar veient la seva dinàmica en un article anterior, el Guim quan arriba al centre també espera a entrar a classe jugant amb la seva àvia i els amics a l'entrada on hi ha una taula amb papers, llapissos etc...

Kids&Us

Aquest és un ritual que veig que fan tots els petits abans d'entrar a la seva classe només posar un peu al centre. Els hi encanta aquest petit espai lliure per jugar i relaxar-se.

Quan ja és hora d'entrar, el Guim li demana a la seva àvia la motxilla i la jaqueta, doncs se'n va tot sol cap a la seva classe després de fer-li un petó i dir-li adéu.

El treball a l'aula

El primer que fan tots els nens i nenes quan arriben a l'aula és penjar la seva jaqueta al penjador, la motxilla, i treure el "booklet" per ensenyar a la seva professora Elsa les vegades que han escoltat el CD aquesta setmana. Asseguts al voltant de la taula ara toca comptar entre tots en anglès la quantitat de personatges que han pintat. La professora sempre els felicita i els hi posa un gomet.

A continuació comença la classe i tots els nens participen de tot el que l'Elsa els hi diu i els hi proposa. L'Elsa els parla amb anglès de manera natural i tota l'estona, els nens semblen entendre el que els hi va dient, tot fa referència als continguts que s'estàn treballant.

Així com l'Elsa amb el grup de l'Adrià, canviava molt sovint el joc per no perdre el seu interès, ara, amb la classe del Guim poden estar més estona concentrats en una activitat. L'Elsa els anima continuament a parlar de manera senzilla, responent preguntes, fent ella d'exemple o model... Tot em fa entendre que efectivament, la professora té molt clar què ha de treballar en cada moment a la classe, no hi ha espai per a l'improvització, i la dinàmica és àgil i atractiva pels nens i nenes, que no perden la motivació i segueixen el fil de la classe fins al final.

kids&us

El Guim treballa l'anglès a casa

Tota la feina que ha de fer el Guim de forma diària és escoltar l'àudio del CD corresponent a l'unitat que treballen a classe. Aquesta audició no dura més de 10 minuts. És per aquest motiu que el seu pare em comenta que de fet a casa no l'escolten mai, ja que l'escolten sempre en el cotxe quan van i tornen de l'escola. El que si fan és pintar després a casa els personatges del "booklet".

Quan a la classe ja s'ha treballat una unitat, el Guim es pot endur el conte a casa per mirar-lo amb el seu pare. El Xavi aprofita per llegir-li i fer-li preguntes que el Guim va contestant perquè ja se'l sap més que de memòria.

El Guim a l'inici de curs, i durant l'adaptació, no feia gens de cas a l'àudio que li posava el seu pare, però quan ja es va integrar i va començar a gaudir de les classes va ser el mateix Guim que li demanava sempre que li posés el CD del Sam només entrar al cotxe. Ara li agrada molt escoltar el CD, cantar les cançons, escoltar la història etc...

kids&us

El Xavi em comenta que està molt satisfet amb el que fa i aprèn el Guim, i que els materials són excel-lents, tan l'àudio com els contes. També m'explica que la comunicació amb l'escola d'anglès és molt bona, cada dia la professora parla a la sortida de la classe amb els pares que volen saber com li ha anat aquell dia al seu fill. També a través del correu electrònic el centre manté informades constantment a les famílies, les avisa de quan han de canviar d'escoltar un àudio i passar al següent, se'ls hi envia activitats opcionals complementàries per aquells pares que desitgin seguir treballant i aprofundint coneixements etc...

A l'inici de curs a les famílies se'ls hi va fer una reunió de benvinguda per explicar el mètode i el que farien els nens a les classes. També com havien de treballar a casa.

Les famílies reben 3 informes l'any, un per trimestre, on s'avalúa tan els aprenentatges de l'infant com altres aspectes com la motivació i el comportament entre d'altres.

Bé, doncs ja hem arribat al final, espero que, com sempre, us hagi agradat l'article del Guim i us hagi estat molt útil, sobretot si teniu infants de la mateixa edat.

Us deixo amb una foto de la classe del Guim:

kids&us

En el proper article parlarem dels materials adicionals que ofereix Kids&Us per a que tots els nens i nenes, tan si són alumnes del centre com si no, puguin utilitzar per seguir aprenent i repassant l'anglès de la manera més divertida. Fins la propera!

Núria