Tria la motxilla més còmoda i segura pels teus fills

L'Associació Espanyola de Pediatria alerta que "l'ús inadequat de les motxilles pot danyar els músculs de coll, esquena i espatlles"

Les motxilles són imprescindibles per anar a l'escola. En les motxilles per anar a l'escola nens i nenes traslladen el material escolar, porten l'esmorzar, l'ampolla d'aigua i moltes coses més. A mesura que els infants creixen, passen de curs i l'exigència es complica, la mida i capacitat de la motxilla augmenta i l'han de carregar a l'esquena amb més pes.

 

L'Associació Espanyola de Pediatria (AEP) alerta que "l'ús inadequat de les motxilles pot danyar els músculs de coll, esquena i espatlles" i triar una motxilla que previngui aquest fet és important, alhora que agradi el color, el model. Per encertar amb aquella motxilla que no els perjudiqui, tindrem en compte:

  • Que estigui dotada amb dues cintes amples per a les espatlles i que, tant aquestes cintes com la part de l'esquena, estiguin encoixinades. Si porta un cinturó ajuda a distribuir millor el pes.
  • Que sigui lleugera i adequada a la seva mida i edat.
  • Si la motxilla té rodes, hem de tenir en compte que so ha de passar per terrenys irregulars o amb escales, poden ser incòmodes.
  • L'AEP recomana que, per prevenir el mal, el pes de la motxilla no ha d'excedir el 15% del pes de l'infant. A més i quan preparem la motxilla l'hem d'ordenar col·locant el més pesat en la part inferior i sempre hem de posar les dues cintes a les espatlles.