Cinc trucs per començar el curs amb garanties d'èxit

L'inici del curs comporta noves metes, reptes i propòsits

A escasses hores de començar l'inici del curs, hi ha infants que frisen per tornar i d'altres que no. L'inici del curs comporta noves metes, reptes i propòsits, així com la idea de canviar alguns aspectes d'anteriors cursos per millorar el present. Per aquest motiu, podem aplicar cinc trucs per començar el curs amb garanties d'èxit.

1.- Arrenca el dia amb un esmorzar ben complet
L'esmorzar ha de cobrir un 25% les necessitats calòriques diàries per poder afrontar la jornada. Després del dejú nocturn, l'alimentació per iniciar el dia ha de ser nutritiu i saludable.

2.- Millorar la nostra organització
Si volem un curs ordenat, hem de ser ordenats, no queda un altre. Hem de programar horaris, preparar el dia anterior les coses necessàries per a l'escola, revisar diàriament l'agenda... cada família ha de cercar la manera que li és més fàcil poder ser ordenats. 

3.- Comunicar-nos més amb els fills
La comunicació amb els fills és un dels pilars fonamentals de la criança. Per entendre'ls i acompanyar-los cal una relació de confiança, que estiguin còmodes quan ens expliquen els seus problemes i també els seus èxits. Hem de treballar pel i deixar espai perquè parlin perquè les dues parts s'enriqueixin.

4.- No comparar els germans 
Si tenim més d'un fill, de vegades, podem equivocar-nos fem comparacions entre germans. Hem d'evitar-ho i entendre a cada nen o nena com una persona especial i amb les seves particularitats i habilitats.

5.- Cercar el seu talent
Cada infant té unes preferències per les matèries. Algunes són més numèrics, els altres més artístics... Si el teu fill o filla destaca en algunes matèries podem escollir les extraescolars tenint en compte aquests criteris per reforçar la seva autoestima. No els hem de pressionar, ni bolcar les nostres frustracions, sinó que els hem d'acompanyar perquè facin el que més els hi agrada.