Eliminar polls, així és com ho pots fer

Els polls es poden contagiar a l'escola, però també a altres llocs com la piscina

Encara que els polls es poden manifestar al llarg de tot l'any, l'hivern és una de les estacions en la que més contagis es produeixen. Llavors es quan volem eliminar els polls ràpidament. Moltes vegades veiem el nen o nena rascar el cabell o de vegades arriba una notificació de l'escola que avisa que s'ha detectat polls a la classe o a l'escola.

Però com podem eliminar és polls? Primerament hem de tenir molta paciència, sobretot pels cabells llargs i els rínxols molt pronunciats, ja que els haurem de revisar meticulosament. Haurem de revisar cada metxa de i passar una pinta especial per eliminar llémenes. Aquesta pinta es caracteritza per no deixar espai entre les seves dents, pel que arrossega tant llémenes com polls. Podem fer servir un suavitzant una mascareta per evitar les tirades.

Hem de tenir en compte que els ous de polls desclouen entre 7 i 10 dies després de la posta, pel que haurem de revisar el cap de l'infant uns dies després i tornar a retirar possibles ous i polls. Si el poll cau del cap i no troba cap altre cap, morirà de fam als 2-4 dies després.

Els polls es poden contagiar a l'escola, però també a altres llocs com la piscina, ja que poden surar per l'aigua de la piscina. Després de desparasitar el cap, és important rentar totes les peces de roba, la roba de llit, les tovalloles...

Una vegada fet el tractament podem posar-los unes gotes d'oli de l'arbre de te directament al cabell cada dia, afegir aquest oli al xampú o apostar per un xampú d'oli de te amb diferents aromes per prevenir els polls.

Més informació