Les millors 5 alternatives al raïm de Cap d'Any

Cada Cap d'Any milers de famílies se centren entorn aquesta tradició, però que passa quan algú de la família no li agrada el raïm?

La tradició marca que per acomiadar el vell any i donar la benvinguda al nou es mengi un gra de raïm per cada campanada quan arriben les 12 de la nit del 31 de desembre. Cada Cap d'Any milers de famílies se centren entorn aquesta tradició, però que passa quan algú de la família no li agrada el raïm? Es vol introduir algun canvi o innovació a aquesta tradició? O els grans de raïm són massa grans per als més petits de la taula? 
Us proposem les 5 alternatives al raïm de Cap d'Any:

 

  1. Nabius: Els Nabius són més petits que els grans de raïm, tenen molta aigua i poques calories. Aquest fruit destaca pel seu alt contingut en potassi, fòsfor, magnesi i manganès, pel que és un substitut saludable i boníssim.
  2. Grills de mandarines: Les mandarines són una de les fruites preferides dels infants, pel seu gust dolç i per ser fàcils de pelar. Les mandarines conformen una bona alternativa al raïm, ja que aporta molta vitamina C important durant els mesos de fred per reforçar el sistema immunitari. Menjades grill a grill permeten completar les 12 campanades de la nit de Cap d'Any.
  3. Olives: Les olives, evidentment sense pinyol, són també una opció fantàstica al raïm de Cap d'Any. A més, existeixen centenars de varietats i mides pel que es poden escollir segons gustos i preferències de cadascun. Les olives aporten molts greixos saludables.
  4. Conguitos o Lacasitos: Aquesta és l'opció menys saludable de totes, però és la que més agrada als paladars més llaminers. En el cas que es tracti de nens s'ha de mirar que puguin menjar-los ràpidament sense problemes.
  5. Rodanxes (mitges rodanxes) de plàtan: El plàtan és també una bona opció sempre que es faci a rodanxes o mitges rodanxes, en funció si es tracta d'un nen o una nena petita. A banda de la coneguda aportació en potassi quan el plàtan és madur és capaç de lubricar els intestins, una bona opció per regular els excessos dels àpats de Nadal.


 

Més informació