Els beneficis de gaudir de la natura amb nens

Nens gaudin mirant en un riu

Gaudir de la natura amb nens té molt beneficis. I també és una forma senzilla i econòmica de passar una bona estona en família. A més, els experts assenyalen els beneficis d'estar en contacte amb la natura. I és que passar algunes hores en un bosc o en un camp és capaç d'estimular la capacitat d'atenció, afavorir el desenvolupament psicomotor i cognitiu: ja que està demostrat que el contacte amb la natura promou la formació de noves connexions neuronals. Amb la natura tot són beneficis!

A banda de gaudir de la natura amb nens, pels grans també els aporta beneficis als més grans per la capacitat de generar tranquil·litat i descobrir el món amb calma i paciència i, el més important, sense estrès. Allunyar-se del bombardeig d'estímuls constants i veure l'horitzó ajuden a baixar el ritme.

Gaudir de la natura amb nens

Per gaudir en família de la natura no cal fer moltes activitats, ni elaborar molts plans molt. El contacte amb la natura el podem viure a un altre ritme amb aquestes idees:

Abraçar un arbre: Un fet que relaxa molt i als nens els encanta.Caminar descalç: Caminar descalç sobre la terra i l'herba és un gust.

Escoltar el soroll del bosc: El mateix silenci, el cat dels ocells o el vent xiuxiuejant entre les fulles desperta els sentits i a escoltar els sons del bosc.

Caminar pel riu: Un riu obre moltes possibilitats del contacte amb la natura. Permet fer un bany, sucar els peus, escoltar l'aigua, tirar pedretes i troncs... Les oportunitats són múltiples.

Explorar: Als més petits i no tan petits els hi encanta explorar. Camina, descobreix petjades i rastres, descobreix insectes... Tot són possibilitats.