Consells per viatjar segurs amb nens dins dels vehicles

Per saber com protegir els nostres petits durant els viatges en vehicles, l'American Academy of Pediatrics ofereix aquests consells

Tot i els actuals efectes de la pandèmia, durant aquest període de vacances es preveuen milers de desplaçaments per passar uns dies a la platja o a la muntanya. Si aquests desplaçaments els fem en cotxe i acompanyats dels nostres fills, hem d'extremar al màxim les precaucions. Per saber com protegir els nostres petits durant els viatges en vehicles, l'American Academy of Pediatrics (AAP) ofereix consells per organitzar uns viatges familiars segurs:

  1. Durant els desplaçaments utilitza sempre un seient de cotxe per a nadons i nens petits. Si es tracta de menors de dos anys, han de viatjar en un seient de seguretat mirant cap enrere. Un cop l'infant hagi superat els límits de pes o estatura, haurà de viatjar en un seient de seguretat mirant cap endavant. Per instal·lar la cadireta abans mirarem les recomanacions del fabricant de com instal·lar-la i utilitzar-la. 
  2. Si llogues un vehicle assegurat que la companyia de lloguer de cotxes disposa de cadiretes adients. 
  3. Si l'infant ja no ha de fer servir un seient amb arnès, perquè ha arribat al màxim pes o estatura permès pel fabricant, han de viatjar en un seient amb cinturó de seguretat fins que el cinturó del vehicle se li ajusti correctament, un fet que passa quan el nen fa al voltant d'1,45 cm d'alçada i té entre 8 i 12 anys.
  4. Recorda que els menors de 13 anys han de viatjar en el seient de darrere dels vehicles.
  5. Si el seient davanter té airbag, mai col·loquis un seient de seguretat per a nens orientat cap enrere. 
  6. Porta joguines, posa les seves cançons preferides o pensa jocs perquè estiguin ocupats durant el trajecte.
  7. Vés parant cada dues hores i mitge per descansar i fer les necessitats.
  8. No deixis el nen sol en un cotxe mai, les temperatures a l'interior de l'automòbil a l'estiu poden arribar a nivells mortals en pocs minuts.
  9. Porta aigua, algun snack i tovalloletes humides pel que pugui passar. També pots posar para-sols a les finestres del cotxe perquè el sol no els molesti.