Cinc trucs perquè els nens dormin tota la nit

Les rutines tranquil·litzen i proporcionen seguretat des dels moments primerencs

Què els nens agafin el son i dormin tota la nit és una de les principals preocupacions dels pares, ja que també intervé en el descans dels progenitors. A més, que els nens dormin, també assegura que durant el dia no estiguin massa irritats pel cansament.

Per aconseguir que dormi seguit podem seguir aquests trucs:

  1. Les rutines són molt importants: les rutines tranquil·litzen i proporcionen seguretat des dels moments primerencs també pel que els experts recomanen iniciar-se amb les rutines de son cap als tres mesos de vida. Una rutina ajudarà a l'infant a saber que ha arribat l'hora de dormir i serà un indicatiu perquè el cos es prepari i agafi el son de manera natural i sense estrès.
  2. Fes servir un objecte de consol: la joguina preferida de l'infant no només serveix com a això, sinó que és companyia arribant a ocupa el lloc de la seva mare. Que l'objecte de consol estigui a prop de l'infant a l'hora d'anar a dormir, aporta calma i seguretat.
  3. Res de pantalles abans d'anar al llit: segons la Universitat Internacional de Catalunya, els nens que passen més de dues hores al dia davant d'una pantalla dormen menys i pitjor que els que mantenen rutines saludables amb les noves tecnologies. 
  4. Regressions del son: pot passar que quan un infant ja dorm perfectament, un dia i sense previ avís, es torna a despertar i necessita de nou atenció a la nit. Un fenomen conegut com a regressions del son.
  5. Ambient agradable: perquè el nen dormi i descansi és important que l'ambient on dorm sigui acollidor, tingui una temperatura d'uns 20 °C i potser una llum de suport perquè no tingui por dels terrors nocturns i els malsons.