La síndria i les propietats que aporten a nens i nenes a l'estiu

Una fruita de grans dimesions que ens serveix per menjar i beure

La síndria és la fruita que conté més aigua amb un 93% del seu total. Es caracteritza per les seves dimensions, que la converteixen en la fruita més gran i pel seu color vermell intens a l'interior i verd a l'exterior. La síndria té una textura aquosa i molt sucosa. A més, és molt refrescant i té un gust dolç

Aquesta fruita típica de l'estiu és bona per a tota la família, en especial per als nens. Un fruit que serveix per menjar i beure. La síndria té un gran contingut en aigua el que la converteix en un aliment perfecte per a l'estiu per les seves propietats hidratants. I és que dos talls de síndria equivalen a un got d'aigua. A més, té una aportació calòrica molt baixa, pel que és ideal per infants i joves que hagin pujat de pes pel confinament. La síndria aporta diversos beneficis que ajuden al bon funcionament del cos:
 

  • Vitamina A: Aquesta vitamina és necessària per al bon estat de la retina i també ajuda a formar i mantenir la pell, el cabell i les mucoses. En els més petits aquesta vitamina és bàsica pel creixement dels ossos i les dents.
  • Vitamines del grup B: Fomenta els processos de metabolització dels hidrats de carboni, greixos i proteïnes. Facilita l'alliberació del magatzem de sucres del fetge i dels músculs, i és essencial per a la regulació del sistema nerviós central.
  • Vitamina C: Essencial pel bon funcionament de l'organisme, ja que forma part de moltes reaccions metabòliques. 
  • Manganès: Activa els processos cel·lulars, bàsics en infants en ple desenvolupament i fomenta la fabricació de proteïnes i d'àcids grassos.