Reforça el sistema immunològic dels teus fills abans que comencin l'escola

S'ha de cuidar l'intestí, que és on es concentra la principal defensa immunitària contra virus i bacteris

Aquest mes de setembre s'inicia un nou curs escolar atípic marcat per l'evolució de la pandèmia de la Covid-19. Perquè els nostres fills iniciïn el curs amb el sistema immunològic reforçat és important tenir en compte que hi han aliments capaços de millorar el sistema immunitari. 

Hem de saber que el sistema immunològic dels nens juga un paper important per desenvolupar una malaltia respiratòria, si aquest no está bé. Per frenar-ho s'ha de cuidar l'intestí, que és on es concentra la principal defensa immunitària contra virus i bacteris.

  • Iogurt: Aquest tipus de làctics facilita l'aportació de probiòtics. Els prebiòtics són capaços de crear bacteris beneficiosos per al nostre organisme, pel que és convenient que els infants mengin un iogurt cada dia.
  • Fibra: La fibra aconsegueix un bon trànsit intestinal i alhora evitar el restrenyiment. La fibra es pot aconseguir fàcilment amb aliments rics en fibres i dins dels àpats diaris. Per aquest motiu cal que els infants mengin fruites, tenint en compte que el kiwi fa augmentar la immunitat intestinal, a més de verdures.
  • Aigua: L'aigua és essencial per assegurar un bon trànsit intestinal, pel que és important que el nen begui aigua, ni sucs envasats, ni begudes ensucrades o refrescos.
  • Aliments rics en vitamines A i C: Els aliments rics en vitamines C i A, a més dels betacarotens, els flavonoides i el licopè, són antioxidants naturals. Menjar aliments rics amb aquesta classe de vitamines prevenen malalties respiratòries. I aquests aliments són els fruits vermells, a més de raïm, nabius, pastanaga, tomàquet, pebrot vermell, taronges, kiwi...  També verdures com la ceba, l'all i el porro concentren propietats antivíriques i antibacterianes en la composició, pel que és interessant cuinar plats amb tots aquests aliments per reforçar el seu sistema immunitari.