Com fer iogurt casolà a casa teva

El iogurt aporta prop del 50% del calci necessari

Ingredients:
250 ml de llet sencera
1 cullerada sopera de iogurt natural
1 culleradeta de sucre o mel
Fruita o melmelada opcional

Elaboració:

  • En una olla posa la llet i escalfa 10 minuts a uns 190 °C sense que bulli. Perquè no ens passi el temps de cocció podeu comprovar la temperatura amb un termòmetre.
  • Passats els 10 minuts, retirem l'olla del foc i afegim la cullerada de iogurt. Deixa reposar, aproximadament uns 30 minuts, fins que perdi uns 35 °C de calor.
  • És moment de posar la cullerada de sucre o mel per donar-li un sabor més dolç. Barregem bé.
  • Tapem l'olla i deixem reposar 4 hores per donar temps a què fermenti.
  • Després d'aquest temps passarem la mescla per un colador fi. Removem i repartim el contingut en gots amb tapa per deixar-jo a la nevera. Quan el dividim podem aprofitar per posar fruita tallada petita a la melmelada la part inferior dels recipients.