Guia bàsica perquè els nens mengin menys sucre

L'OMS recomana que el consum de sucre diari no superi el 5% del que es menja en un dia

Encara que de tots és sabut que el sucre no és saludable, tendim a donar massa sucre als infants. Molts aliments que a priori no sembla que en portin, resulta que sí que ho fan, una vegada llegim l'etiqueta. 

 

L'OMS recomana que el consum de sucre diari no superi el 5% del que es menja en un dia. Si volem reduir la ingesta de sucre, us recomanen seguir aquests consells.

  1. Predicar amb l'exemple: El primer que hem de fer per eliminar productes ensucrats entre els nostres fills, primer els hem d'eliminar nosaltres. Els podrem convèncer amb més facilitat si no mengem galetes, melmelades, pa de motlle...
  2. Vigilar amb el tipus de sucre: No és el mateix el sucre, el sucre de canya, la panela... que el que troben en els aliments no processats com el cas de la fructosa en la fruita. El sucre present de manera natural en certs aliments no és dolent. 
  3. Prescindir de sucs processats i refrescos: Encara que poden sembla naturals, no ho són. Només mirant l'etiqueta podrem veure que porten massa sucre i superen el consum recomanat de l'OMS per persona i dia. El mateix passa amb els refrescos, ho podem canviar per l'aigua, la beguda recomanada per acompanyar els àpats. 
  4. Ull amb els aliments embassats: La majoria de processats i ultraprocessats ​​estan carregats de sucre. La nostra aposta ha d'anar més cap a la compra de fruita i verdura fresca i introduir-la a la dieta de nens i joves. De pas millorarem, el medi ambient, ja que els productes embassats es comercialitzen majoritàriament embolcallats amb plàstics.