De tots és conegut tot el que aporten les verdures en la dieta de nens i adolescents. Una manera que els hi agradin és fer-les en els nostres menús diaris, conèixer-les pel nom, els seus colors, saber les seves particularitats, veure com són, on es compren... Com més estiguin en contacte amb elles, més atrets se sentiran. També els hi he d'explicar que cada estació té les seves pròpies verdures i també que sàpiguen com actuen quan les mengem.
Per ajudar-te que els puguis explicar que els aporta cada verdura et llistem les més comunes. I és que hi ha per a tots. Des de les que van plenes de nutrients, fins a les que aporten aigua, fibra, vitamines, minerals... La llista de beneficis és molt extensa.
- Bròquil: Ric en calci i perfecta per a substituir en aquells nens amb intoleràncies o al·lèrgics a la llet de vaca.
- Carbassó: Aporta fòsfor, pel que fomenta que el cervell es conservi sa i a enfortir-lo. També és capaç d'eliminar les toxines de la pell i combat l'acne.
- Carbassa: Té molta aigua i ajuda a mantenir-nos hidratats, i és bona per a protegir el cor i els ulls.
- Cogombre: Al ser diürètic és perfecte per a incloure en la dieta d'estiu pel seu contingut en aigua, que prevé la deshidratació.
- Coliflor: És considerada com dels aliments anticancerígens.
- Enciam: Conté propietats laxants i una gran quantitat de vitamines com la A, la C i la B2.
- Pèsols: Afavoreix la reducció de colesterol, alleuja el restrenyiment i són molt recomanables per a la salut ocular i de la pell.
- Tomàquet: Té propietats antioxidants i aporta vitamines A, C i minerals. A més, protegeix als ulls de futurs problemes com la ceguesa nocturna.
- Pastanaga: Rica en antioxidants i font de vitamina A.
- Pebrot: Ajuda a obrir la gana i és perfecte en la lluita contra les infeccions i conté gran quantitat de vitamina A i C.