Canelons de Sant Esteve, el plat estrella del Nadal

La tradició gastronòmica de Nadal a Catalunya diu que el 26 de desembre es mengen canelons

Ingredients:

  • 500 grams de carn de vedella
  • 500 grams de carn de pollastre
  • 500 grams de carn de porc
  • 1 llauna de foie-gras
  • 2 pastanagues
  • 2 cebes
  • 1 cabdell d'alls
  • 100 grams de tomàquet fregit
  • 5 cullerades de farina
  • Beixamel
  • Formatge ratllat
  • Farigola, romaní, sal i pebre

Elaboració:

  1. Netegem i pelem la pastanaga i la ceba i l'especiem juntament amb la carn.
  2. Posem un rajolí d'oli i ho fornegem tot junt a 150 graus durant una hora.
  3. Un cop cuit, piquem la carn i les verdures sense que quedi massa petit.
  4. Tallem mitja ceba a quadrets i la sofregim amb el suc de coure la carn fins que quedi transparent. Afegim el tomàquet, la carn triturada i el foie-gras.
  5. Incorporem la farina sense deixar de remenar, i després la llet.
  6. Quan la pasta es desenganxi de la paella, ja estarà llesta.
  7. Tot seguit, s'ha de bullir la pasta i després deixar-la reposar en aigua freda, per assecar-la posteriorment amb un drap de cuina.
  8. Anem farcint els canelons i col·locant-los en una safata de forn fregada amb oli d'oliva.
  9. Quan la safata estigui plena, cobrim els canelons amb beixamel i hi posem formatge ratllat a sobre.
  10. Fornejar fins que es gratinin, i llestos per servir!