Tres cremes fredes d'estiu per introduir les verdures als nens

Introdueix aquestes cremes en els teus menús de l'estiu

Amb la calor, la nostra alimentació canvia i augmenta la necessitat d'hidratar-se més i refrescar-se,  menjar de forma molt més lleugera i fresca per suportar les altes temperatures i no sentir-nos tan pesats en fer la digestió.

Gaspatxo:

Ingredients:

7-8 tomàquets madurs
1 pebrot verd 
1 pebrot vermell (opcional) 
Mig cogombre 
2 grans d'all 
Mitja ceba 
100 grams de pa blanc dur 
1 got d'oli d'oliva verge extra 
50 ml de vinagre de Xerès 
Sal al gust 
Aigua freda

Elaboració:

  • Rentem i tallem totes les verdures en trossos, pelem el cogombre o el tallem també, i les col·loquem en un recipient gran juntament amb el pa. Incorporem mig got d'oli, una mica d'aigua freda, sal i el vinagre 
  • Passem la barreja anterior de tots els ingredients per la batedora afegint la resta d'oli a poc a poc. Rectifiquem de sal i vinagre.
  • Passem el gaspatxo resultant per un colador fi.
  • Després, el posem a la nevera perquè refredi.
  • Ho acompanyarem d'un bol amb guarnició les mateixes verdures que porta el gaspatxo, tallades a daus i crostons.

 

Crema de pastanaga i poma amb un toc de curri

Ingredients:

1 ceba mitjana
1 porro 
3 pomes de la varietat fuji 
2 cullerades de curri en pols 
4 pastanagues grans 
El suc d'1 llimona 
1 litre de brou pot ser vegetal o de pollastre 
3 cullerades d'oli d'oliva 
Sal 
Pebre 
150 g de iogurt natural

Elaboració:

  • Pelem i tallem la ceba i el porro.
  • Escalfem l'oli en una cassola i els sofregeix fins que quedin tous.
  • Afegim les pastanagues i les pomes pelades i tallades a trossos i anem remenant de tant en tant perquè no s'enganxi.
  • Afegim el curri i el suc de llimona.
  • Courem uns segons remenant tot.
  • Afegirem el brou i ho bullirem.
  • Taparem i courem uns 15 minuts.
  • Una vegada bullit ho posarem a la batedora i ho triturarem fins que quedi un puré fi.
  • Afegirem la sal i pebre al gust, a la mateixa batedora afegir el suc de taronja i el iogurt.
  • Continuarem barrejant i el deixarem refredar a la nevera.
  • Una vegada fred ja està llest.

 

Crema freda de carabassó i pastanaga

Ingredients:

3 carabassons 
3 pastanagues 
1 porro 
1 ceba
1 formatget 
Oli 
Sal


Elaboració:

  • Pelem els carabassons, la ceba i les pastanagues i treure'm la part verda del porro.
  • En una cassola amb una mica d'oli sofregirem 5 minuts els carabassons, les cebes, les pastanagues i el porro i després afegirem aigua o brou fins a cobrir les verdures i bullir uns 15 minuts.
  • Posarem tot en la batedora juntament amb el formatget, un mica d'oli i sal al gust.
  • Batre tot junt, deixar refredar i degustar.