Crema Catalana. La recepta tradicional amb la qual celebrar el Dia del Pare

La crema catalana són les postres catalanes per excel·lència i es menja en qualsevol ocasió, sobretot per Sant Josep o el Dia del Pare

Ingredients:

  • Mig litre de llet de vaca sencera
  • 1 branca de canyella
  • La pell de mitja llimona, evitant la part blanca
  • 4 rovells d'ou
  • 100 g de sucre
  • 20 g de midó 


Elaboració:

  1. Posem a bullir la llet amb una branca de canyella i la pell de mitja llimona. Quan arrenqui el bull, ho apagueu perquè infusioni uns minuts.
  2. Paral·lelament i en un bol posem els rovells, el sucre i el midó fins que quedi una pasta ben fina i sense grumolls.
  3. Tornem a posar la llet a bullir i afegim lentament la barreja de rovells, sucre i midó, abaixant el foc al mínim, perquè no bulli. Hem de remenar amb una espàtula de fusta constantment fins que hagi espesseït. 
  4. Ho retirarem del foc i traurem la canyella i la llimona.
  5. Ho repartirem en cassoletes de terrissa i ho deixarem temperar.
  6. Una vegada temperat ho posarem a la nevera perquè refredi i prengui. A l'hora de servir la crema, i si ens agrada en la seva versió més tradicional, hi posarem sucre al damunt i ho cremarem amb una pala de cremar.