Com coure unes castanyes perquè et surtin de pel·lícula

Un cop les tinguem cuites, les embolicarem en un drap de cotó perquè mantinguin la calor, i ens les puguem menjar calentes i tendres

A pocs dies de celebrar la castanyada hem de saber com fer unes bones castanyes i els secrets perquè aquestes ens surtin de 10. El primer que hem de tenir clar és que el producte ha de ser de bona qualitat, per la qual cosa comprarem castanyes grans i dures.

Un cop a casa els farem un tall, perquè no explotin en coure's. Aquest tall el farem per la banda bombada del fruit i que s'estengui d'extrem a extrem. Les deixarem en remull durant uns 40 minuts amb aigua i sal.

Després i en una paella castanyera, les que tenen forats les posarem a coure a foc viu, però no massa fort. Si no tenim una paella castanyera, també en podem fer servir un altre de comuna. Hauran de coure uns 20 minuts, i les anirem remenant i esquitxant-les amb aigua constantment, fins que estiguin torrades, però sense cremar, ja que amb el tall, la meitat de la carn de castanya queda al foc i és per on es pot cremar.

Un cop les tinguem cuites, les embolicarem en un drap de cotó perquè mantinguin la calor, i ens les puguem menjar calentes i tendres.