4 plats ideals perquè els nens mengin verdures

Els nens i nenes en ple creixement han de tenir una alimentació equilibrada

Si tens problemes perquè els teus fills mengin verdures a casa, si se t’acaben les idees per crear plats de verdura que puguin menjar, et proposem alguns plats que segur que no et costaran de fer i amb els que, encara que en un inici pot ser difícil, finalment, triomfaràs. És important que els nens i nenes en ple creixement tinguin una alimentació completa i equilibrada. Per aquest motiu és molt important que consumeixin 5 peces entre fruita i verdura al dia.

 

1. Quiché de carabassó i pernil dolç

La Quiché és un plat senzill que es pot consumir fred i calent i que admet verdures de diferent textura i gust: pastanaga, albergínia, ceba, tomàquets i fins i tot espinacs i bròcoli. Com es barreja amb crema de llet i formatge, el gust de les verdures passen desapercebudes. És un plat complet que combina diferents grups d’aliments de la piràmide alimentaria. És perfecte per acompanyar amb una mica d’amanida.

 

2. Pasta amb verdures

La pasta és un dels plats preferits dels nens. Sempre volen macarrons, a totes hores. Si t’atreveixes pots preparar verdures saltades o a la planxa i després afegir-les a la pasta. Si no t’atreveixes, pots camuflar-les en una salsa de tomàquet. Salta primer les verdures, que no sigui massa verdes tampoc, la part interna del carabassó, ceba, pastanaga... i les tritures amb la salsa, segur que no s'adonaran i les gaudiran com mai.

 

3. Truites variades de verdures

Si els agrada la truita i en especial la de patates, no t’ho pensis més combina-la amb verdures. Pots combinar la patata amb carbassó, truita de pastanaga, d'albergínia, de patates amb pebrot.. Les combinacions poden ser molt múltiples i totes boníssimes. Recorda saltar les verdures, fer-les al forn o a la planxa abans de barrejar-les amb l’ou.

 

4. Patates farcides de verdures

Una bona elecció són les patates farcides de verdures. A més i per fer més atractiu aquest menú, una vegada posis el farcit dins, les pots gratinar amb formatge i després coronar-les amb un ou ferrat.

Més informació